We komen er aan!

Voor het beste effect: Zet je speakers aan of doe een koptelefoon op en druk op PLAY!


Wow!

Het zijn spannende tijden! De plannen van verhalenluisteren.nl zijn in de maak, en we hebben de site klaargemaakt om straks per 1 juni de livegang aan te kunnen!

Maar laat ik beginnen met het vertellen van een verhaal. Het verhaal waar alles mee begon:

"Gilgamesj was ‘hij die de afgrond aanschouwde. Hij was wijs en wist alles; Gilgamesj, die geheime dingen had gezien, opende de verborgen plaats(en) en bracht een verhaal over de tijd van vóór de Vloed – hij bereisde de weg, was moe en uitgeput van de arbeid, en na zijn terugkeer graveerde hij zijn verhaal in steen.’"

Dit zijn de eerste woorden van het epos over de historische en toen al legendarische Koning Gilgamesj, Koning van Oeroek, een stad in het zuiden van het oude Babylonie, die op zoek gaat naar de wijsheid om eeuwig te kunnen leven.  Het wordt beschouwd als het oudste verhaal wat toen generatie op generatie verteld werd en is terug gevonden op 12 spijkerschrift klei tabletten.

Hoe oud het is? Het stamt uit het begin van het 3e milennium v. Chr. Zeg maar een goede 5.000 jaar oud dus. Zo lang vertellen we al verhalen. En waarschijnlijk al langer. Sinds wij mensen kunnen praten, worden er verhalen verteld. Want het neemt onze fantasie op reis naar avonturen en plekken waar we zelf nog nooit geweest zijn.

En nog steeds houden we van verhalen! Hollywood, Bollywood, zelfs hier in onze Hillywood worden er elk jaar weer honderden verhalen verteld voor op het scherm, de film, televisie en sinds een aantal jaren ook het internet natuurlijk. Je zit gemakkelijk in je (thuis)bioscoop en laat 2 uur lang het verhaal over je heenkomen. Visuele effecten, met sfeer en acteurs die het verhaal vertellen.

Wie is er niet groot geworden met verhalen? Voor het slapen gaan horen hoe je vader of moeder vertelde over Roodkapje en de boze wolf, Assepoester of Repelsteeltje. En tijdens je lagere school de verhalen over de Griekse en Noorse Mythologieen. Over Zeus de oppergod. Of Thor, de god van de donder en zijn hamer. Tijdens het lezen, of voorgelezen worden, zag je in je hoofd de figuren tot leven komen, en stond je aan hun zijde in het beleven van hun avonturen.

Dat is exact waarom VerhalenLuisteren.nl is opgericht. We combineren de sfeer zoals we dat in films zien, met het creeeren van je eigen fantasiewereld! De verhalen worden verteld door stemacteurs waardoor je een band opbouwt met de personage's. Je hoort de effecten van de wereld die de acteurs en jij creeren. Met sfeerbepalende en spanningopbouwende muziek, die dit alles nog versterkt. Je beleeft de verhalen intens. Je fantasie heeft de vrije loop en je ziet in je hoofd de beelden, zoals je dat vroeger ook al deed.

Het oudste verhaal ging over het vinden van onsterfelijkheid. Hij vond het niet, maar leerde wel met de dood omgaan toen hij terugkeerde in zijn rijk. Maar is dat zo? Vond hij het niet? Vijfduizend jaar na zijn verhaal, wordt Gilgamesj nog steeds in leven gehouden. Door zijn verhaal. Zijn epos. Verhalen luisteren zodat we ze weer kunnen vertellen aan onze kinderen, en zij aan hun kinderen. Een mooie poetische vorm van onsterfelijkheid, nietwaar?

3 maanden. Op 5.000 jaar slechts een fractie. Het is bijna zover. Bijna kun je gaan genieten van de mooiste verhalen, op een unieke manier verteld. Schrijf je nu vast in op de nieuwsbrief, als je dat nog niet gedaan had. Dan blijf je op de hoogte de komende maanden en nodigen we je al uit voor sneakpreviews en nog veel meer leuke extra's!

* Verplichte velden

 

En weet je nog iemand die dit leuk zou vinden? Stuur deze link dan door via onderstaande knoppen. Social media, email, wat voor jou handig is!

Tot snel!

Maurice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>