Hoe werkt het?


Countdown tot lancering


Wat is verhalenluisteren.nl?

Verhalenluisteren.nl is de plek om bekende en onbekende verhalen te luisteren, die zo gemaakt zijn dat je echt meegenomen wordt in het verhaal, net zoals in een film of boek, maar dan ánders. Vanaf begin 2016 kun je je gratis abonneren en heb je toegang tot onze volledige catalogus met verhalen. Via je laptop of tablet thuis op de bank of onderweg via je mobiel de mooiste verhalen beluisteren!

Wat is er zo bijzonder aan deze verhalen?

De verhalen zijn allemaal ingesproken door voice acteur(s) en voorzien van sfeermuziek en geluidseffecten. Hierdoor kom je helemaal in de sfeer van het verhaal en ben je je eigen regisseur van de film in je hoofd! Door de voice acteur(s) zit je echt ín het verhaal en hoor je de emotie in de stemmen van de karakters. De muziek ondersteunt deze sfeer, net zoals dat in films zo'n belangrijke waarde heeft. De geluidseffecten zorgen er voor dat het lijkt of je er zelf bij bent! Je hoort de paarden voorbij galopperen, de regen en wind langs de ramen huilen, of de vogeltjes fluiten op een mooie zonnige winterdag!

Is het dan een hoorspel?

Nou, het lijkt er wel op, maar is het niet helemaal. Het zit tussen een hoorspel en een luisterboek in. Een verhaal wordt door hoogstens twee acteurs ingesproken en aan hun de taak de karakters vorm te geven. Maar er zijn ook verhalen die door één acteur wordt gespeeld, dat hangt van het verhaal af.

Wat is het verschil met luisterboeken?

Een luisterboek wordt over het algemeen altijd door één persoon voorgelezen. Puur de tekst van de boeken dus, zonder de sfeerverhogende effecten van onze luisterverhalen. Hou je van luisterboeken? Dan is dit dus zeker wat voor jou! Het is een soort luisterboek 2.0.

Is dit iets voor mij?

Dat kun je natuurlijk zelf het beste bepalen. Je kunt het altijd uitproberen. De verhalen zijn los te verkrijgen, dus je merkt snel genoeg of het wat voor je is.

Hou je van verhalen? Luister je nu al luisterboeken? Kies je je eigen podcasts voor in de auto, trein of fiets naar het werk? Kijk je graag films? Lees je graag boeken? Ben je visueel beperkt of is luisteren makkelijker dan kijken voor je? Als je op minimaal één van deze vragen met "ja" antwoord gegeven hebt, dan weten we zeker dat onze luisterverhalen voor jou bedoelt zijn!

Hoe werkt het?

Heel simpel. Je meldt je aan en daarmee krijg je toegang tot onze complete collectie verhalen, die je kunt downloaden en dus zo vaak als je wilt kunt beluisteren. Het enige wat je nodig hebt, is een device om in te loggen op de website. Een PC, Mac, laptop, tablet of smart phone, zolang je maar een internet verbinding hebt! En elke maand komen er nieuwe verhalen bij!

Op dit moment zitten we nog in de opstartfase. We gaan vanaf begin 2016 de eerste verhalen publiceren. Wel kun je je alvast voorinschrijven als Special Guest. Je krijgt dan al eerder toegang tot een speciaal onderdeel van de site waar je al previews kunt vinden! Hou ons blog in de gaten voor deze open huis periode en schrijf je nu al in als Special Guest. Vul je naam en email in en we melden ons bij je als de deuren voor jou al open gaan!

* Verplichte velden

Kun je de verhalen ook downloaden?

Ja dat is mogelijk. Alle verhalen kunnen echter ook worden gestreamd worden naar je mobiele device. Let dan wel goed op je databundel als je met je mobiel luistert!

Wat kost het?

We zijn de definitieve prijs nog aan het berekenen, maar onze doelstelling is om het voor iedereen toegankelijk te maken. De prijzen van de verhalen zullen dus laag zijn, wellicht afhankelijk van de lengte van de verhalen. Vergeet de grote companies die in tientjes denken! Het zal met 1 cijfer te schrijven zijn 😉

Waarom zo goedkoop?

Omdat verhalen luisteren leuk is voor jong en oud, omdat verhalen vertellen onze oudste vorm van communicatie is, omdat we het bereikbaar willen houden voor iedereen!

Hoe kunnen jullie zo goedkoop zijn?

We kunnen de kosten laag houden omdat de productiekosten laag blijven door onze methode van opnemen. We werken in een klein team, met selectieve en enthousiaste voice acteurs en actrices en de verhalen zijn allemaal door ons zelf geschreven. Dus geen dure kosten van uitgeverijen. Het zelfde geldt voor de muziek die we gebruiken. Het is ons doel dat jij als luisteraar voor weinig kosten de verhalen die jij leuk vindt moet kunnen luisteren! Want verhalen luisteren is heerlijk!

Zijn het dan allemaal onbekende verhalen?

Dat is natuurlijk afhankelijk hoe goed jij thuis bent in de verhalen wereld. De verhalen zijn afkomstig uit het publieke domein, wat vaak betekent dat het een oud verhaal is. En dus is de kans groot dat je het kent! Denk aan volksverhalen, sprookjes, fabels, mythelogieen etc. Prachtige verhalen voor jong en oud waar nog menige Hollywood productie van is gemaakt. Maar ook eigen verhalen die geheel uit ons eigen brein komen kunnen aan bod komen. Van alles en nog wat dus!

Welke genres zijn beschikbaar?

Dat moet natuurlijk groeien. Onze doelgroep is zowel volwassen als jongeren. Ook een kinder afdeling zit in de ontwikkeling. Maar zoals gezegd, sprookjes staan al op de productielijst, net als bekende volksverhalen. En die zijn natuurlijk voor alle leeftijden.

Kan ik ook een abonnement nemen?

We zijn pas in de opstart fase, dus het aantal verhalen zal in het begin nog beperkt zijn. Maar wanneer we een goeie catalogus hebben opgebouwd, komt er wellicht een abonnementsvorm. Dat is op dit moment echter nog niet aan de orde.

Hoeveel verhalen zijn er beschikbaar?

Omdat we op dit moment nog in onze opstartfase zitten, is de catalogus nog beperkt. Maar daar wordt hard aan gewerkt! Elke maand komen er minimaal 1 nieuwe verhaal online. We produceren de verhalen allemaal zelf, dus daar gaat natuurlijk tijd in zitten, ook al is deze beperkter dan een compleet hoorspel. Hebben we kortere verhalen, zouden het er ook meer dan 1 per maand kunnen zijn. Het produceren van verhalen is de belangrijkste taak van ons productie team.

Is dat de reden van die belachelijk hoge korting?

Ja! Omdat onze catalogus nog beperkt is, is het prijs per verhaal nóg goedkoper gedurende de eerste maanden. Deze actie is beperkt geldig, dus wees er snel bij!

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen of suggesties? Stel ze dan in onderstaand formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!